Tjäna Extra Pengar

Det enda man kan göra utan pengar är skulder

Tjäna pengar på bilder

Fler och fler människor har högkvalitativa digitala kameror i dessa dagar, och om du är en av dem med hjälp av Internet kan du tjäna pengar på bilder och speciellt om du har tagit några bra bilder.

Snabblån           

Sälja digitala bilder

Det finns många webbplatser där du kan ladda upp dina bilder och sälja dem som lager fotografi. De flesta webbplatser söker en viss nivå av arbete, alltså det kräver lite extra ansträngning, därför kan det vara lättare att sälja bilder om du har något lite annorlunda.

Om du har hyfsad kamera och en god känsla av ljus, färg och komposition, kan du tjäna pengar på bilder som är lämpliga för att illustrera online artiklar eller produkter med minimal ansträngning.

Bilder av platser (en brandpost, en kal vägg nära ett intresseväckande träd, eller något du kan hitta som standard bakgrundsbild på din dator) är lättare att ta. Bilder på människor (ex. människor argumenterar, människor kyssar, människor skrattar) brukar vara mer begärliga, eftersom de har fler användningsområden och kräver skriftliga rättsligt bindande samtycke av dina motiv.

Att producera säljbara porträttbilder är inte så svårt om du förstår de "tre klassiska elementer" för säljbara porträttbilder. Det räcker att lära sig några grunder och komma igång med att tjäna pengar på bilder.

Några tips

  • Fotografera glada människor vars ansikten du kan lätt se. Det är någonting som du kommer inte någonsin att få höra om på ett fotografi studiecirkel, seminarium eller fotografi institut, men det ät det vad folk vill köpa.
  • Använd mjuk belysning som från en blixt paraply eller en solnedgång. Se till att det finns tillräckligt med ljus för att eliminera eventuella skuggor och ger en klar bild. Du får inte vinna några tävlingar eller utmärkelser på detta sätt, men om du får massor av ljus på ansiktena skapar du säljbara utskrifter.
  • Skapa ljusa ansikten i svagljus utomhus med hjälp av en upplättningsblixt. Använd en inställning på din blixt som är en mindre än vad som rekommenderas för de nuvarande förhållandena. Det kommer att ge tillräcklig ljus för att fylla i skuggorna utan att överexponera dina motiv.
  • Undvik att fotografera dina motiv rakt framifrån. Undantaget från denna regel är för familjer och stora grupper, på grund av kroppens placering. Ju smalare kropp området, desto mer fokus på framsidan av ditt ämne. Oavsett om folk står, sitter eller ligger på marken, märker kroppen vinkel, händer och fötter positioner.
  • Håll allas huvud på olika nivåer. I vissa fall kommer du att inse att det inte är möjligt, men om du gör ditt bästa för att sprida huvudhöjd från individ till individ, kommer du att skapa proffsiga bilder.
  • Notera att män oftast är placerade högre än kvinnor. Tro det eller inte, bilder där en kvinna sitter högre än en man är inte så populära.

Var säljer man sina bilder?

Här är ett förslag på var du kan sälja bilder. Tänk på att läsa igenom regler och villkor på varje enskild sajt som du vill sälja bilder på.

Shutterstock
http://www.shutterstock.com/
Over 20 million stock photos, illustrations, vectors, and videos

Mostphotos
http://www.mostphotos.com
Photos and illustrations from all over the world

Dreamstime
http://www.dreamstime.com/
Dreamstime Stock Photography

Bigstockphoto
http://www.bigstockphoto.com/
Images för everyone

 

Digitalafotografi

DigitalafotografiVarje sida i boken behandlar ett enskilt koncept som bidrar till att utveckla ditt fotograferande. Varje gång du vänder på bladet lär du dig ytterligare en professionell inställning, ett verktyg eller ett knep som du använder för att omvandla dina foton till konst som platsar på ett galleri. Är du trött på att ta foton som bara är okej, och på att bläddra i fotomagasin och tänka Varför ser inte mina foton ut så där? är det här boken för dig.

Läs mera >>

15 mar 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)